קבוצות שונות של בוגרי הפרויקט יוזמות ומוציאות לפועל פעילויות ופרויקטים משותפים לטובת הקהילה בשני הצדדים
היוזמות והפרויקטים מבוססים על התובנות שאיתן יצאו המשתתפים מפרויקט הנרטיבים
תוכנית הנרטיבים של פורום המשפחות השכולות מהווה חוויה משנת חיים עבור רבים מהמשתתפים בה. בוגרי התוכנית, הפלסטינים והישראלים, מסיימים את התוכנית עם הבנה חדשה של הסכסוך ושל הצד השני, עם אמונה באפשרות לפיוס, ועם רצון לשמור על קשר זה עם זה ולפעול ביחד כדי לקדם שינוי במציאות הקשה של הסכסוך.
בשנת 2015, מתוך רצון זה, החלו לפעול קבוצות שונות של בוגרי הפרויקט אשר יוזמות ומוציאות לפועל פעילויות ופרויקטים משותפים לטובת הקהילה בשני הצדדים. היוזמות והפרויקטים מבוססים על התובנות שאיתן יצאו המשתתפים מפרויקט הנרטיבים, והפעילויות מותאמות לצרכים השונים של הקהילות, שאותם זיהו במהלך המפגשים המשותפים.
במסגרת הפרויקטים המשותפים יזמו הבוגרים מגוון פעילויות ויוזמות:
- הקמת משחקייה לילדים בכפר אידנא: המשחקייה מופעלת על ידי בני נוער מהכפר ונותנת מענה למחסור במסגרות לילדים בשעות אחר הצהריים.
- הפקת שיחון עברית-ערבית: השיחון משמש מחלקות שונות בבתי חולים, שבהן מאושפזים יחד חולים יהודים וערבים, שאינם דוברים את אותה השפה.
- פיתוח אתר אינטרנט “חוקוקונא” (הזכויות שלנו): האתר מרכז מידע בשפה הערבית אודות גופים וארגונים הנותנים סיוע לפלסטינים שזכויותיהם נפגעו.
- השקת קמפיין פייסבוק – It’s Time for Peace: במסגרת הקמפיין מצולמים צמדים של ישראלים ופלסטינים, שנפגשו במסגרות שונות, במטרה לקדם את הפיוס והשלום בין העמים ולהדגיש את חשיבות ההיכרות בשבירת מחסום הפחד והסטריאוטיפים.
- פרויקט רקמות לשלום: הפרויקט מחבר בין חברות אופנה ובין רוקמות פלסטיניות, לפיתוח מוצרים המשלבים רקמות מיוחדות, לקידום מסר השלום ולתמיכה תעסוקתית ברוקמות.
בתחילת 2017 הוחלט למסד את פעילות קהילת בוגרי הנרטיבים ולהתייחס לכל בוגרי תכניות הנרטיבים כקהילה אחת, המונה כאלף איש. הקהילה מספקת מסגרת שבאמצעותה הבוגרים יכולים להיפגש, ללמוד ולפעול ביחד כסוכני שינוי וכשגרירים המייצגים את המסר של פורום המשפחות.
הקהילה מופעלת על ידי בוגרי תוכנית הנרטיבים במסגרת ארבע ועדות, הפועלות במספר כיוונים:
- ועדת היגוי: מרכזת את כל פעילות הבוגרים, מקשרת בין קהילת הבוגרים כולה לבין הוועדות השונות ומתאמת את פעילויות הוועדות כולן.
- ועדת שפה: מקדמת את לימודי השפה של העם השני בקרב בוגרי הנרטיבים, זאת כדי לשפר את יכולת הפעולה המשותפת של הבוגרים הישראלים והפלסטינים.
- ועדת חינוך לשלום: מארגנת הרצאות, סיורים, סדנאות ופעילויות נוספות, שמטרתן להרחיב את הידע של הבוגרים אודות הסכסוך והמציאות היומיומית בשטח, על מנת לתת להם כלים שיסייעו להם בתכנון פעילותם לשינוי המציאות.
- ועדת סולידריות: מארגנת פעילות בשטח לקידום פיוס ואי אלימות, כמו גם פעילויות יחד עם האוכלוסייה, כגון סיוע במסיק זיתים, השתתפות בצעדות שקטות ועוד.