יום השלום הבין-לאומי

פורום המשפחות מציין מדי שנה את “יום השלום הבין-לאומי” בפעילויות מיוחדות לפיוס ולהידברות

במסגרת הפעילויות אנו מבקשים להחזיר את השלום לשיח בחברה הישראלית והפלסטינית, וקוראים למנהיגים לפעול בכל דרך אפשרית כדי להביא שלום לאזור

יום השלום הבין-לאומי החל כיוזמה אישית של קולנוען בריטי בשם ג’רמי גילי. גילי קרא ליום שלם שיעבור ללא אלימות בעולם, וכדי לקדם את היוזמה שלו יצא למסע שבו נפגש עם אנשים ותרבויות שונות ברחבי העולם. הצלחת מסעו של גילי הביאה את ארגון האומות המאוחדות לאמץ את הרעיון, ובהחלטה 55/282 של האו”ם נקבע כי יום השלום, או יום הפסקת אש עולמי, יצויין באופן רשמי ברחבי העולם ב- 21 בספטמבר.

פורום המשפחות השכולות אימץ אף הוא את היום ומציין אותו מדי שנה בפעילויות מיוחדות לפיוס ולהידברות.

יום השלום הבין-לאומי 2020

יש משהו אירוני בעובדה שיום השלום הבין-לאומי הקרוב, אשר יצוין ברחבי העולם ב-21 בספטמבר, מקביל השנה לציון 20 שנה לתחילת האינתיפאדה השנייה. אנו מציינים את שני האירועים המנוגדים האלו, על ידי הדגמת השלכות הסכסוך בין הצדדים, סכסוך שהיה צריך להסתיים כבר לפני שנים.

7 משפחות שלעולם לא יהיו אותו הדבר, 7 חדרים ריקים של אלו שאינם עוד, ושאבדו לפני, במהלך ואחרי האינתיפאדה.
אנו מזמינים אתכם לקרוא 7 מכתבים של אהבה, תקווה ושינוי. 7 מכתבים שיעניקו לכם השראה לפעול לשינוי ולמנוע את קיומם של חדרים ריקים נוספים.

יום השלום הבין-לאומי 2014

היווה נקודת שיא בפעילות פורום המשפחות. יום לפני תחילת מבצע “צוק איתן”, ביוני 2014, התייצבו חברי פורום המשפחות ברחבת סינמטק תל אביב והקימו אוהל של דיאלוג והידברות. באופן מותאם לשיח שהתקיים במשך למעלה מחודשיים במסגרת פעילות “כיכר השלום” של הפורום, צויין יום השלום הבין-לאומי במעגלי שיח שהתקיימו ברחבת סינמטק תל אביב, שבהם השתתפו כ- 800 איש, ביניהם מעל 100 משתתפים פלסטינים שהגיעו לשוחח עימם במעגלי הדיאלוג.

יום השלום הבין-לאומי 2012

“אנו מזמינות את הציבור לחלום, לדבר, ולחשוב מחדש את השלום!”
באירוע שהתרחש בכיכר מגן דוד בשוק הכרמל בתל אביב הזמינו נשות פורום המשפחות השכולות את הציבור הרחב להצטרף אליהן ולהחזיר את השלום לתמונה, כאשר כל אחד מהמשתתפים צולם אוחז בשלט עליו נכתב: “גם אני רוצה להחזיר את השלום לתמונה”.
במסגרת הפעילות ביקשו המשתתפים להחזיר את השלום לשיח בחברה הישראלית והפלסטינית, וקראו למנהיגים לפעול בכל דרך אפשרית כדי להביא שלום לאזור ולהפסיק את מעגל השנאה והדמים.

 
יום השלום הבין-לאומי 2011

בפעילות מיוחדת שהתקיימה בסינמטק תל אביב, בשיתוף פעולה עם סוכנות הפרסום העולמית “סאצ’י אנד סאצ’י” ונציגיה בישראל, חברת “באומן בר ריבנאי”, יזם פורום המשפחות השכולות אירוע תרומת דם משותף, ישראלי ופלסטיני. במסגרת האירוע ביקשו יוזמיו להעביר מסר ולשאול: האם תפגע באדם שדמך זורם בעורקיו?
האירוע משך אליו מבקרים רבים והיווה מקור השראה למאות ישראלים ופלסטינים שהשתתפו בו.

האירוע נולד במסגרת תחרות עולמית בשם “ה’בריף’ הבלתי אפשרי, ובו התבקשו אנשי קריאייטיב מכל העולם להציג פתרון לסכסוך הישראלי-פלסטיני.

יום השלום הבין-לאומי 2010

אירוע שהתקיים בבית ג’אלה ובו השתתפו מעל ל- 200 פלסטינים וישראלים. האירוע נפתח בדקת דומייה לזכר קורבנות הסכסוך, והמשיך בהענקת “אות הפיוס” של הפורום על תרומה מיוחדת לקידום השלום בין העמים.
האות הוענק לעיתונאי שלומי אלדר, על עבודתו העיתונאית ועל סרטו המרגש “חיים יקרים”, ולנסאר אל-לחאם, העורך הראשי של סוכנות הידיעות העצמאית “מעאן” הפועלת מבית לחם, על קידום דיווחי תקשורת מתונים בין הישראלים והפלסטינים.

יום השלום הבין-לאומי 2008

את יום השלום הבין-לאומי 2008 בחר פורום המשפחות השכולות לציין בהנצחת זכרם של יקירינו שנהרגו בעקבות הסכסוך. היום החל בביקור אצל משפחות שכולות בכפר נעלין ובקיבוץ כפר עזה, והסתיים בטקס משותף בו הוענק “אות הפיוס” של הפורום ליחידים ולארגונים שפועלים ותורמים באופן מיוחד לפיוס בין הישראלים לפלסטינים.